Etsivä löytää aina

Maailman paras ystävien hankkija ei yritä myydä kiinteistöä tai päästä kanssasi sänkyyn. Se ei kehuskele urotöillään tai esittele uutta autoaan. Se haukkuu, mutta ei koskaan arvostele.

Koska koira on vilpittömän iloinen nähdessään sinut, tulet iloiseksi nähdessäsi koiran. Rakastavaa olentoa on helppo rakastaa.

”Kun tarpeeksi paljon valittaa, maailmasta tulee ehkä parempi paikka”, väitti eräs tapaamani henkilö. Ei varmasti tule. Kun tarpeeksi paljon valittaa, onnistuu pahoittamaan muidenkin mielen.

Vanhempani ostivat kesällä Peugeotin. Sen jälkeen olen huomannut kaduilla yllättävän monta Peugeotia. Ihminen näkee niitä asioita, joihin kiinnittää huomiota.

Änkyrä näkee epäkohtia kaikkialla. Hän protestoi, jarruttaa ja huomauttelee. Omasta mielestään änkyrä tekee tärkeää pioneerityötä: korjaa ympäröivän maailman virheitä. Todellisuudessa hän hyydyttää ilmapiirin ja saa muut kaivautumaan poteroihinsa.

Änkyrä on usein vaatimassa mutta harvoin antamassa. Hän ei huomaa, että hänen käytöksensä saattaa olla suurin este hänen ajamiensa asioiden menestykselle. Happamuudella saavuttaa lähinnä happamuutta.

Pysähdy hetkeksi. Keskity miettimään kaikkia niitä hyviä asioita, joita elämässäsi ja lähimmäisissäsi on – sen sijaan, että miettisit, mitä puuttuu tai pitäisi seuraavaksi saada lisää.

Aina löytyy joku, jolla on on kaikkea enemmän ja vielä päälle loistava maratontulos, mutta mitä sitten. Loppujen lopuksi moni asia on yllättävän hyvin.

Myönteisyys leimataan helposti köykäisyydeksi. Jostain syystä pessimistinen marina on olevinaan painavaa syvällisyyttä. Suurimpana älykkönä pidetään usein henkilöä, joka esittää negatiivisimman näkemyksen maailman menosta. Miksi?

On äärettömän helppoa kirjoittaa vaikkapa lehtijuttu, jossa arvostelee ja alleviivaa epäkohtia. Räkyttävä ja pikkuseikkoihin tarttuva kirjoittaja kuulostaa terävältä, vaikka ei välttämättä tiedä aiheesta juuri mitään.

”Nyt pistit kyllä pahan”, kommentoi piirtäjä, kun tilasimme häneltä positiivisen sarjakuvan.

Koko toimitus oli samaa mieltä. Onnellisuus ja positiivisuus ovat ilmeisen hankalia ja haudan vakavia aiheita. Juuri siksi etsimme tässä numerossa onnea.

Seppo Honkanen
Aviisin pääkirjoitus 13/2008

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s