Kategoriat
Uncategorized

Enää kukaan ei vastusta Tampere-taloa

Kuvankaappaus 2015-2-14 kello 12.58.08 ”Suuruudenhullua tuhlausta! Nekin rahat voitaisiin käyttää vaikka vanhusten hoitoon”, totesi rouva toiselle rouvalle kaupungin bussissa. ”Kuka siellä edes käy?”

”Minä!” vastasi penkkiriviä taaempana istunut siskoni. Hän oli 5-vuotias.

Rouva ei puhunut Tammelan stadionista, Keskusareenasta, raitiovaunuista tai täydennysrakentamisesta. Hän puhui Tampere-talosta. Elettiin vuotta 1988, jolloin sitä vasta rakennettiin. Ja jolloin sitä vielä vastustettiin.

Siskostani kasvoi ammattimuusikko, joka on pitänyt lupauksensa. Hänen lisäkseen Tampere-talossa vierailee vuosittain neljännesmiljoona ihmistä, jotka jättävät kaupunkiin huomattavan määrän rahaa.

Kongresseista, konserteista, messuista ja muista tapahtumista on tullut merkittävä osa kaupungin elämää; sekä taloudellisesti että kulttuurillisesti. Tuskin kukaan enää ajattelee, että Tampere-talo olisi pitänyt jättää rakentamatta.

Kaikkia hajuttomasta keskinkertaisuudesta poikkeavia ratkaisuja vastustetaan, kunnes ne on tehty. Myöhemmin niihin kajoamista tietenkin ankarasti vastustetaan.

Seppo Honkanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s